NIKITA & MILIEU

 

Nikita werkt met groene energie !        De electriciteit die Nikita aankoopt is afkomstig van waterkrachtcentrales in de Alpen.

                    

             GROENE ENERGIE

 

Een groot gedeelte van onze electriciteit wordt geproduceerd door fotovoltaïsche zonnepanelen, met een capaciteit van 250 KwH.

            

 

Eind 2012 werd de verlichting in de productie- en verpakkingsruimten vervangen door milieuvriendelijke lichtarmaturen met een lager verbruik, wat neerkomt op een jaarlijkse vermindering aan CO2 -uitstoot van maar liefst 48 000 kg !

 

             

            

 

 

Nikita doet aan verdoorgevoerde scheiding van al haar afvalstromen: karton en blik worden gerecycleerd en organisch afval wordt aangewend voor vergisting en het opwekken van electriciteit.

             AFVALVERWERKING

 

Nikita heeft een eigen waterzuiverings-installatie waarin dagelijks 35 000L water gezuiverd wordt.

            

 

De warmte die afgegeven wordt door onze koelinstallaties, wordt herbruikt om warm water te produceren voor de reiniging van machines.

            

 

 

Nikita koopt enkel tonijn van leveranciers aangesloten bij het Earth Island Institute.  Zo verhinderen wij dat vele andere dieren het slachtoffer worden door bijvangst.  Ook werken wij zoveel mogelijk met MSC gecertificeerde producten.  Samen proberen wij de "rode" tonijnbestanden de kans te geven zich te herstellen.

 

 

 

 

           

         

 

 

 

 

 

 

 

 
© 2018 Nikita. All rights reserved.